Offerte zonnepanelen

Zonnepaneel is enorm besparen op uw energiekosten

 

Slechts 6% BTW

In 2013 betaalt u slechts 6% BTW over zonnepanelen installatiekosten! Laat uw gegevens achter en ontvang persoonlijk advies van zonnepaneel specialisten.

Bespaar geld op zonnepanelen

Door te kiezen voor zonnepanelen zult u enorm besparen op uw energiekosten en ook bijdragen aan een schoner milieu. Nadat u de investering heeft terugverdiend zult u profiteren van gratis stroom! De terugverdientijd bedraagt gemiddeld maar 6-7 jaar. In 30 jaar zult u ruim €14.800,- verdienen als u direct offertes aanvraagt! Investeren in zonnepanelen in 2013 is een enorm interessante investering, de energieprijzen zijn de afgelopen jaren namelijk erg gestegen. Door de laatste technologische ontwikkelingen helpen zonnepanelen u om honderden euro’s per jaar te besparen op uw energierekening! Daarnaast geldt er sinds 1 maart een verlaagd BTW-tarief van maar 6% over de arbeidsuren als u kiest voor zonnepanelen!

Hoe werkt een zonnepaneel

Zonnepanelen bestaan uit twee siliciumplaten. Door zonlicht ontstaat er een spanningsverschil tussen de twee silicium zonnecellen welke boven elkaar liggen, waardoor er elektriciteit word opgewekt. Door verschillende zonnecellen met elkaar te verbinden wordt de spanning opgebouwd tot ongeveer 30 volt per zonnepaneel. Een omvormer zorgt ervoor dat dit wordt omgevormd naar 230 volt wisselstroom.

Het plaatsen van zonnepanelen

De plaats en richting van de zonnepanelen zijn belangrijk en moeten zodanig worden gemonteerd dat er gedurende de dag zoveel mogelijk zonlicht wordt opgevangen. Gericht op het zuiden en onder een helling van 36° geeft een optimale opbrengst. Bij het installeren van zonnepanelen dient er gelet te worden op schaduw van omliggende gebouwen, bomen etc., wanneer er delen van uw installatie in de schaduw staan heeft dit nadelige gevolgen voor uw rendement.

Het omvormen van spanning naar elektriciteit

Zonnepanelen wekken gelijkspanning op welke niet direct op ons huidige elektriciteitsnet aangesloten kan worden. De taak van de omvormer is het omvormen van de gelijkspanning van de zonnepanelen naar 230 volt wisselspanning welke geschikt is voor aansluiting op het elektriciteitsnet. De omvormer wordt aangesloten op het elektriciteitsnet conform de wettelijke norm NEN- 1010 veiligheidsbepalingen voor laagspanning installaties.

Salderingsregeling zonnepanelen

Voor particuliere aansluitingen geldt een zogenaamde salderingsregeling. De aan het net geleverde stroom wordt gesaldeerd (één op één verrekend) met de ingekochte stroom. Wettelijk is geregeld dat een maximum van 5000 kWh gesaldeerd moet worden door het energiebedrijf. Is er sprake van veel verbruik in de avonduren, dan wordt er overdag veel teruggeleverd en wordt de grens van 5000 kWh eerder bereikt dan bij een hoog verbruik overdag. De geproduceerde stroom wordt in dat geval grotendeels direct gebruikt en vloeit niet terug in het net. Bij installaties met een jaarproductie van rond de 5000 kWh is dit geen onderwerp. Er is altijd sprake van een verbruik van enkele honderden kWh-en overdag wanneer de installatie produceert. Deze worden dan direct door de zonnestroominstallatie geleverd.

Wanneer op jaarbasis meer energie aan het net wordt geleverd dan afgenomen, dan is er sprake van een situatie waarbij met de energieleverancier onderhandeld moet worden over de vergoedingen.
Om een goede omvang van de installatie te kunnen bepalen is het daarom ook van belang om het piek- en dalverbruik te weten (als dit apart gemeten wordt).

Offerte voor uw bedrijf

Vraag nu meerdere offertes aan bij Prijsopvraag.com. U beslist met welk bedrijf u verder gaat, u krijgt een duidelijk beeld van kosten en prijzen en bovenal u bent baas over uw eigen beslissing. Offertes welke u aanvraagt op Prijsopvraag.com zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.