Winterbanden test 2013

Nieuws, , With 1 comment

Gebruikt u de auto in de winter vaak, heeft u deze nodig voor uw werk en bent u vaak op pad? Gaat u met wintersport, dan doet u er verstandig aan winterbanden te monteren. Winterbanden banden hebben namelijk een betere grip en presteren optimaal in ijzige omstandigheden. Welk merk band de beste is, hangt af van de maat.

De maat 85/60 R15T komt de het merk Continental WinterCtc TS850 (kosten voor deze winterband komt uit op €90) als beste uit de winterbandentest van de ANWB. De eigenschappen van de Continental zijn zeer goed op elkaar afgestemd. Samen met de nummer 2 uit de test (Dunlop Winterresponse-2, kosten voor deze winterband komt uit op €95) heeft hij de beste score op nat wegdek en op sneeuw. Ook is de Continental de beste op ijs. Hij heeft een laag verbruik en een zeer goede slijtvastheid. Deze maat band wordt vaak gemonteerd onder kleinere auto’s zoals de Alfa Romeo MiTo, Citroën C3 en VW Polo.

Grotere maat winterband

Ook bij de maat 225/45 R17H is de Continental WinterCtc TS850 (kosten voor deze winterband komt uit op €210) de beste uit de winterbandentest. De band is goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria en hij heeft de beste score uit de test op sneeuw. Deze bandenmaat vindt u doorgaans onder auto’s zoals de Skoda Octavia, BMW 1-serie, VW Golf en Renault Mégane. In de winkel zijn er twee typen 225/45-banden: met snelheidscodering H (tot 210 km/h) en V (tot 240 km/h). In de test zijn banden met codering H gebruikt. De ANWB raadt deze codering aan, omdat de prestaties in sneeuw veel beter zijn dan banden met codering V.

Uiteraard vind u een heel verslag van de winterbanden test op de website van ANWB: www.anwb.nl/auto/tests/bandentests/winterbandentest/2013