Weer een blunder van de belastingdienst

Nieuws, , With 0 comments

Van ongeveer 2000 huishoudens en bedrijven in Den Bosch is vanaf 2011 vergeten om waterschapsbelasting te innen. De huishoudens en bedrijven hebben in december het onaangename bericht ontvangen dat ze alsnog moeten betalen. Het waterschap Aa en Maas schrijft dat in een bericht op zijn internetpagina. Volgens het bericht is tijdens een interne controle eind vorig jaar gebleken dat 2000 huizen en bedrijven niet in de administratie stonden. De huishoudens en bedrijven moeten in totaal nog enkele honderden euro’s betalen. Het waterschap verwijst dinsdag naar de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) die vanaf 2011 de lokale belastingen int. Interim-directeur Marieke Vrisou van Eck zegt dat administratie die de gemeente Den Bosch aanleverde niet volledig was. De informatie is nu op orde, zegt ze

betalingsregeling

De betrokkenen krijgen een betalingsregeling aangeboden. De adresgegevens van alle inwoners van de hele regio worden nu gecontroleerd of bepaalde aanslagen nog niet zijn opgelegd.
De nieuwe Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) ligt al langer onder vuur vanwege problemen. De dienst is slecht bereikbaar, automatische incasso’s werden niet geïnd en er is een werkachterstand. De directeur vertrok en er moest een interim komen. De interim-directeur beschouwt de problemen met de waterschapsbelasting in Den Bosch als een incident.