Steeds meer leegstand winkels

Nieuws, , With 1 comment

De crisis is voelbaar voor offline winkeliers bijna de helft (48%) van alle winkeliers draait momenteel met verlies. Dit blijkt uit berekeningen van Alfa Accountants, dat veel klanten in de retail heeft. Volgens Jan Meerman, voorman van detailhandelsorganisatie InRetail, ligt het werkelijke aantal nog veel hoger. Vandaag maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) detailhandelsomzetten bekend over de maand augustus. „Dat was een relatief goede maand”, stelt Meerman. Maar op jaarbasis valt de omzet naar verwachting opnieuw met enkele procenten terug. Het herstel, waar in augustus sprake van was, zet bovendien niet door. „September was weer een bedroevende maand”, aldus Meerman.

Niet alleen met winkeliers gaat het slecht

Ook voetballers voelen de crisis. Na hun actieve loopbaan gaat 60% van de voetballers uit de Britse Premier League, die als voetballer gemiddeld ongeveer €35.400 per week (!) verdienen, bankroet. Dat blijkt uit onderzoek van XPro, dat ex-voetballers helpt.

Een bizar gegeven, dat in ons land niet geldt. „Nederland staat erom bekend een goede regeling te hebben voor als voetballers stoppen. Veel geld wordt daartoe afgedragen”, zegt een zegsman van CFK, een soort pensioenfonds voor voetballers in ons land. „Groot-Brittannië heeft dat niet.”