Onterecht incassokosten innen

Nieuws, With 0 comments

Mensen die rekeningen te laat betalen en hier een aanmaning voor krijgen, worden vaak ten onrechte op kosten gejaagd. Dat schrijft de Telegraaf naar aanleiding van een rapport van het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB). ‘Bijna een op de vijf bedrijven geeft toe dat nog steeds meer kosten in rekening worden gebracht bij consumenten dan volgens de wet mag’, zegt Mannes Westhuis van de overkoepelende organisatie voor onder meer incassobureaus.

Het gaat dan bijvoorbeeld om administratiekosten, of ‘aanmaningskosten’. ‘Veel malafide incasso-organisaties en -bedrijven maken hier misbruik van.’ Vorig jaar juli is de wet aangepast en zijn er grenzen gesteld aan wat berekend mag worden. Zo mogen de incassokosten nooit meer dan 15 procent van het totaal bedragen. Het VCMB-rapport wordt maandag gepresenteerd.

Incassobureau welke zich wel aan de regels houdt

Niet elke bedrijf doet hier aan mee, en lang niet elk bedrijf rekent te hoge incassokosten. Bent u op zoek naar een incassobureau welke streeft naar de regels van de wet. Vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een offerte aanvraag incassobureau aan op prijsopvraag.com