Ondanks recessie stijgen de omzetten webwinkels

Nieuws, , , With 0 comments

Webwinkels zien hun omzetten stijgen, dat ondanks de aanhoudende recessie. Nederlanders in de eerste helft van het jaar opnieuw meer uitgegeven op het internet. De omzet van onlinewinkels bedroeg in de eerste helft van het jaar 5 miljard euro, een groei van 8 procent vergeleken met dezelfde periode in 2012. Vooral het aantal bestellingen nam een vlucht. Van januari tot en met juni werden in totaal 46 miljoen online-orders geplaatst. Dat is 10 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Onlinekopers plaatsten door de bank genomen vijf orders. Per bestelling werd gemiddeld 109 euro besteed.

Ook het aantal diensten welke via Internet verkocht worden stijgen aanmerkelijk. 8,8 miljoen Nederlanders hebben in de eerste zes maanden van 2013 via internet een aankoop gedaan. Vorig jaar was dit nog 8,5 miljoen.

Dat de recessie geen grip heeft gekregen op de onlinedetailmarkt is opmerkelijk. zegt Ed Nijpels, de voorzitter van Thuiswinkel.org. „Zowel de ondernemers als wij zien nog voldoende kansen voor groei in de onlinedetailbranche. De consument krijgt steeds meer vertrouwen in online winkelen en de ervaren onlineshopper komt steeds vaker terug.”