Nu ook voor uw zonnepanelen naar Ikea?

Nieuws, With 1 comment

Naast de verkoop van alles voor in en om het huis wil Ikea gaat de Zweedse woongigant nu ook het dak op. Ikea is in de Britse winkels begonnen met de verkoop van zonnepanelen. De in Duitsland vervaardigde panelen van een Chinese leverancier, zijn aan de overkant van het kanaal verkrijgbaar vanaf 5700 pond (zo´n 68oo euro) voor 18 panelen, zo meldt de Britse krant The Independent.

Na een pilootverkoop in een Ikea in het oosten van Londen, zullen de panelen nu verkrijgbaar zijn in de Ikea vestiging in Southhampton. De komende weken volgt de rest van de Britse winkels.
Ikea meent dat klanten honderden ponden per jaar kunnen besparen op hun elektriciteitsrekening. Dat zou, als je huis genoeg zon vangt, de aankoop van de panelen met gemak moeten kunnen terugbetalen.
De regering subsidieert hernieuwbare energie. Eigenaars van zonnepanelen ontvangen subsidie voor het opwekken van zonne-energie en voor de restenergie die zij leveren aan de Nationale energiebedrijf.
“We weten dat onze klanten duurzamer willen leven. Met deze samenwerking hopen we zonnepanelen betaalbaar en gemakkelijk bereikbaar te maken voor onze klanten”, zegt Joanna Yarrow, hoofd duurzaamheid bij Ikea in het Verenigd Koninkrijk and Ierland.

Groot-Brittannië fungeert als testmarkt. Wanneer de test naar tevredenheid verloopt, zal Ikea ook in andere landen beginnen met de verkoop van zonnepanelen. U kan natuurlijk ook een echte zonnepaneel leverancier benaderen door een zonnepaneel offerte aan te vragen