Microsoft wil klanten in de cloud, komt met goedkopere versie Office 365

Nieuws, , With 0 comments

Microsoft wil dat meer gebruikers overstappen naar Office 365, het office-pakket waar je niet een licentie voor koopt, maar waar je je op abonneert. Het komt daarom met een uitgeklede, goedkopere versie. Microsoft wil zoveel mogelijk Office-gebruikers in de cloud, maar lang niet iedereen is zo in de wolken met Office 365. Dat ligt niet zozeer aan het gebrek aan gebruiksgemak, als wel aan de prijs. Op dit moment kost de versie voor huishoudens, Office Home Premium, 100 euro per jaar of tien euro per maand.

Die prijs leidt ertoe dat veel gebruikers liever nog even gebruikmaken van hun oude licentie en het cd’tje met weliswaar niet de nieuwste, maar toch een heel bruikbare oudere versie van Office.

Beperkter maar goedkoper

Om mensen toch over te halen over te stappen naar het nieuwe Office en daarmee ook naar het voor Microsoft veel lucratievere abonnementenmodel – je betaalt met het nieuwe Office immers jaar in jaar uit een bedrag – heeft het concern nu een uitgeklede versie: Office 365 Personal.

De nieuwe versie is geschikt voor één pc of notebook en een tablet en kost 6,99 dollar per maand of 69 dollar per jaar, waar de premium-versie geschikt is voor vijf apparaten en 99 euro kost. Voor Nederlandse klanten betekent dat waarschijnlijk dat ze dezelfde bedragen, maar dan in euro’s kwijt zullen zijn voor de nieuwe versie.