Meer keuzes en gemak voor online shoppers

Nieuws, , , With 1 comment

Ook verwachten online shoppers meer verzendopties van online winkeliers.

Dat blijkt uit onderzoek van comScore in samenwerking met UPS. Zo’n 5.500 online consumenten uit zes Europese landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk) werden ondervraagd over hun online winkelgewoonten en -ervaringen. Aan het onderzoek deden ruim 500 Nederlandse respondenten mee.

Zo blijkt 33 procent van de Nederlandse consumenten eerder te kiezen voor een winkelier als zij het product online besteld kan worden en in een fysieke winkel kan worden afgehaald. Daarnaast wil 48 procent de mogelijkheid krijgen om een product online te bestellen dat in een fysieke winkel kan worden teruggebracht.

Gebruik van mobiel en tablets

Het gebruik van smartphones en tablets ligt opvallend hoog in Nederland. Maar liefst 80 procent van alle smartphone-gebruikers en 86 procent van alle tabletgebruikers doet online aankopen via het mobiele toestel. In de andere onderzochte landen liggen deze gemiddelden lager, namelijk op 50 procent en 60 procent. Van de ondervraagden zegt 43 procent minder geneigd te zijn het aanbod met dat van concurrenten te vergelijken als zij de mobiele app van een winkelier gebruiken in plaats van de website van diezelfde winkelier. Onder de Nederlandse ondervraagden geeft 31 procent aan een merk geliked te hebben op Facebook en 82 procent daarvan houdt ook daadwerkelijk de updates van winkeliers in de gaten.

Kanalen, keuzes en gemak

Nederlandse consumenten verwachten al vroeg in het aankoopproces inzicht te krijgen in de verzendopties en totale kosten. Flexibiliteit is belangrijk; 51 procent van de ondervraagde Nederlanders wil meer flexibiliteit als het gaat om de afleverdatum en 34 procent wil meer keuze wat betreft het afhalen van pakketten op makkelijk bereikbare locaties.
Bijna alle ondervraagden (94 procent) geven aan hun bestelling te willen volgen via track-and-trace. 66 procent wil het pakket via e-mailupdates kunnen volgen en 48 procent geeft aan dit op de website van de winkelier te willen doen.

Gemakkelijk retourbeleid

De helft van de online consumenten in Nederland geeft aan dat er qua retourbeleid nog het een en ander te verbeteren valt. 71 procent bekijkt het retourbeleid van een online winkelier vóór de aankoop en 56 procent winkelt eerder bij een winkelier die een gemakkelijk retourbeleid heeft.

(bron: http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/webwinkelen/21923449/__Online_shoppers_willen_keuzes_en_gemak__.html)