Man koopt auto van 100.000 dollar met Bitcoins

Nieuws, With 0 comments

Een Amerikaanse autodealer van luxemerken heeft vorige week als eerste een betaling via Bitcoins aanvaard voor een Tesla Model S. Het bedrijf liet via een blogpost weten dat er inderdaad voor het eerst met een elektronische munteenheid betaald was voor een volledig elektrische wagen. Dat meldt nieuwszender CNN. De koper was een man uit Florida die anoniem wenst te blijven. Hij betaalde naar verluidt 94,1 Bitcoins of 103.000 dollar (omgerekend bijna 74.900 euro) voor een Tesla Model S. Voor de autohandelaar in Zuid-Californië, waar hij de wagen kocht, was het een nieuwe ervaring. ‘We hadden wel al over Bitcoins gehoord, maar waren er niet echt vertrouwd mee’, liet de marketing verantwoordelijke Cedric Davy weten. ‘Maar we hebben ons huiswerk gedaan en gezocht naar manieren om de munteenheid om te zetten in dollars.’

Bitcoins kopen

De koper zou vooraf gebeld hebben met de vraag of het mogelijk was een auto met Bitcoins te kopen. Sinds het nieuws van de verkoop uitlekte, zou de autodealer in Newport Beach al verschillende telefoontjes gekregen hebben van mogelijke kopers die met de digitale munteenheid willen betalen. Volgens Davy zoeken mensen naar ‘manieren om hun Bitcoins uit te geven’.

De timing was in elk geval perfect: de waarde van de digitale munteenheid daalde vrijdag drastisch in waarde, slechts enkele dagen na de aankoop.