Hoe bespaar je op de APK

Besparen, Nieuws, , With 1 comment

Moet de auto weer naar de APK voor een keuring? Bij een APK-keuring komen niet zelden dure gebreken aan het licht, en die beurt valt ook vaak duurder uit dan je dacht. Hoe weet je dat je niet teveel betaalt? Het gros van de automobilisten heeft geen verstand van autotechniek. Als de monteur roept dat de schokdempers kapot zijn en de waterpomp zijn langste tijd wel heeft gehad, dan neem je aan dat hij gelijk heeft.

Maar je bent gelukkig niet helemaal machteloos. Ten eerste kun je zelf de garage kiezen waar je je auto heen brengt. Daarnaast zijn allerlei voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat de rekening onnodig hoog wordt.

Kies je garage voor een APK keuring

De eerste keus die je moet maken, is die tussen de merkdealer en de vakgarage. Is de auto nieuw dan is het in de meeste gevallen handig om je auto bij de merkdealer onder te brengen. Vaak krijg je dan extra’s, zoals gratis wegenwachtservice, maar belangrijker is dat de fabrikant dit vaak als eis stelt om je garantie te behouden.

Is de garantie verlopen, dan kun je gaan shoppen en ook naar de garage om de hoek. De vakgarage is niet per se goedkoper dan de dealer. Uit onderzoek in opdracht van brancheorganisatie Bovag uit 2011 kwam de merkdealer zelfs wat goedkoper uit de bus dan de onafhankelijke garage. Dit komt mede doordat veel onderhoudsbeurten bij de merkdealer tegenwoordig tegen standaardprijzen worden gedaan.

Aan de andere kant zal een merkdealer sneller een nieuw volledig onderdeel nemen bij vervanging, terwijl gebruikte onderdelen soms ook voldoen voor oudere auto’s. Ook maken dealers vaker gebruik van standaardprocedures; bij een oudere auto heb je misschien meer aan zo’n oude vakman in een stofjas. Bij garagebedrijven die zijn aangesloten bij de Bovag, heb je in elk geval drie maanden garantie op verrichte reparaties.

Vertrouwen is mooi, controle is beter

Het allerbelangrijkste is vertrouwen. Hoe check je dat? Er zijn wel sites op internet met recensies, maar dat zijn er vaak maar een handjevol. Beter is het bij vrienden, bekenden en buren te informeren naar wat hun ervaringen zijn.

Heb je eenmaal een garage gekozen, dan kun je nog wat voorzorgsmaatregelen nemen. Laat de garage altijd bellen als een reparatie duurder uit dreigt te vallen, of als er extra werk moet worden gedaan. Zo voorkom je verrassingen.

Vraag als een onderdeel vervangen is, of je het oude onderdeel mee kunt krijgen. Lijkt de prijs voor het onderdeel buiten proportie? Op internet check je op sites als mijnautondelen.nl of carpartsdirect.nl of dat ook het geval is.

APK Keuring

De APK is een berucht moment waarop sommige garagehouders hun slag slaan. Zonder APK mag je immers niet de weg op, en dat weten veel garagehouders heel goed.

Het is voor sommige monteurs maar al te verleidelijk om een auto op net wat meer puntjes af te keuren, als dat meer geld in het laatje brengt. Om die reden is het in veel andere landen dan ook niet gebruikelijk dat je een auto laat keuren en repareren bij hetzelfde bedrijf.

Dat het goed mis kan gaan met de APK blijkt uit een artikel van de consumentenbond, dat afgelopen september verscheen. Na enkele alarmerende meldingen betreffende APK – waaronder een meneer wiens Saab bij de ene garage pas door keuring zou komen na 4.500 euro aan reparaties, terwijl hij bij een ander voor 470 euro klaar was – besloot de bond een test te doen.

De Consumentenbond liet een 13 jaar oude Ford Fiësta bij vijf verschillende bedrijven keuren en kreeg vijf verschillende offertes. Soms werd de auto afgekeurd op een lekkende schokdemper, soms toch net goedgekeurd met de demper als ‘aandachtspuntje’. Eén garage checkte ook de brandstoffilter dat vervolgens nodig vervangen moest worden; een onderdeel dat helemaal geen deel uitmaakt van de APK.

“De RDW erkent ook dat het in één op de tien gevallen misgaat bij de APK”, stelt Sandra van Doorn van de Consumentenbond. De bond geeft daarom als tip mee niet tot het laatste moment te wachten met de APK zodat je nog tijd hebt voor een second opinion. Een herkeuring bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer kost je 45 euro, maar je krijgt het geld terug als je auto onterecht is goed- of afgekeurd.

Betrouwbaarheidscheck

Tenslotte zijn er nog wat oude trucjes die je de eerste keer dat je je auto naar een garage brengt toe kunt passen. Vul de ruitenvloeistof tot de nok toe bij voor de kleine of grote beurt. Staat die vervolgens wél op de rekening, dan is achterdocht op zijn plaats.

Vóór de APK verwissel je zelf de oude ruitenwisser. Wordt de auto hierop afgekeurd, dan weet je ook nu weer dat je bij deze garagehouder op je tellen moet passen.

(Bron: AD)