Het zelf plaatsen van een kunststofkozijn of het kunststofkozijn laten plaatsen

NieuwsWith 0 comments

Het zelf monteren van kunststof kozijnen kan veel geld besparen. Als u zelf handig bent hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn. Kunststof kozijnen zijn wel anders dan houten of harthouten kozijnen. Er zijn een aantal specifieke dingen die juist wel of juist niet moeten gebeuren bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Bij levering kunt u een lijstje krijgen met de belangrijkste dingen waar op gelet dient te worden bij het plaatsen van kunststof kozijnen. Verder is het van belang dat u de juiste afmetingen kiest.

Garantie kunststofkozijnen

Bij veel kunststofkozijnen leveranciers vervalt uw garantie niet als u zelf kozijnen monteert. U kunt dus gerust zelf uw nieuwe kunststof kozijnen plaatsen. Natuurlijk is het wel zo dat als een defect terug te leiden is naar een foutieve montage of behandeling van het kozijn, de garantie voor dit deel niet telt.

Montagemiddelen kunststofkozijnen

Het plaatsen van kunststof kozijnen kan met kozijnankers of met kozijnschroeven.

Kozijnschroeven
Meestal wordt het kozijn eerst doorgeboord om vervolgens met een kozijnschroef te verankeren. Er zijn kozijnschroeven nodig met een kop die niet breder is dan de schroef. Omdat het kozijn richting de muur aan te trekken. Indien gewenst kunt u deze schroeven er bij bestellen. Er zijn ook afdekdopjes voor.

Kozijnankers
Kozijnankers zijn ijzeren strips die precies op de buitenkant van een kozijn geklikt kunnen worden. Als het kozijn vervolgens in de sponning staat steken de strips naar binnen uit. Daar kunnen ze vastgeschroefd worden. Het nadeel is dat er meer afwerkwerk nodig is. De ankers komen namelijk in het zicht te zitten.

Monteren met stelkozijn of stomp monteren

uitleg-aanslag-kunststof-kozijnEen kozijn kan stomp of met stelkozijn gemonteerd worden. Als we met stelkozijn monteren hebben we een kozijn met aanslagrand nodig. Deze aanslagrand, een extra randje aan de buitenkant, komt over de kopse kant van het stelkozijn te zitten. Als we stomp monteren dan hebben we normaal gesproken geen aanslagrand nodig op het kozijn, tenzij het kozijn met de aanslag over de buitenmuur heen dient te komen, zoals bijvoorbeeld bij een chalet.

Met stelkozijnen monteren is de professionele methode. Indien u door ons laat monteren monteren wij met stelkozijn. Indien tevens een speciaal ontwikkeld stelkozijnrubber gebruikt wordt is afwerking met kit niet nodig aan de buitenzijde. Dit stelkozijnrubber kunt u indien gewenst mee bestellen. In plaats van stelkozijnrubber worden er ook wel kunststof strips of DPC folie gebruikt voor de afdichting tussen het stelkozijn, de muur en het kozijn.

Uiteraard kunt u voor meer informatie contact opnemen met een kunststofkozijn leverancier zoals de Kozijnen kampioen.