Google experimenteert toch met banners op hoofdpagina

Nieuws, , , With 0 comments

Uit een blog post van 2005 schreef toenmalige topvrouw van Google: ‘Er zullen geen banners op de Google homepage of de zoekpagina’s verschijnen. We willen niet dat er van die rare, flashy dingen over de Google-pagina’s vliegen’. Acht jaar later is Mayer vertrokken naar Yahoo en komt Google op deze belofte terug.

Google heeft tegenover Search Engine Land bevestigd dat het met grote banners aan het experimenteren is. Dertig grote merken, waaronder Crate & Barrel en Virgin America, tonen advertenties bij gesponsorde zoekopdrachten in de Verenigde Staten. Op Twitter zijn al voorbeelden verschenen van dergelijke banners, die een groot deel van het scherm vullen.

Op de banners klikken

Of Google het experiment gaat doorvoeren is nog niet bekend. Waarschijnlijk kijkt het internetbedrijf naar hoeveel mensen er daadwerkelijk op de banners klikken.

Google heeft zich altijd onderscheiden door de eenvoud van de homepage, met enkel het logo en een zoekveld. Het bedrijf heeft tot dusver miljarden verdiend door gesponsorde tekstlinks naast of boven de zoekresultaten te tonen.

BXRcM12IcAAjuf6