Directeur Frans van der H. van Groen Invest vervolgd voor fraude

Nieuws, With 1 comment

Het Veldhovense hardhoutfonds Groen Invest van Directeur Frans van der H. wordt vervolgd voor faillissementsfraude en het aanbieden van beleggingen zonder vergunning.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat dinsdag bekendgemaakt

groen-investOngeveer 6000 beleggers investeerden tezamen ongeveer 80 miljoen euro in de kweek van robiniabomen in Nederland en het buitenland. Maar Groen Invest ging in 2009 failliet. De beleggers zijn het grootste deel van hun inleg daarom kwijt. Naar aanleiding van een aangifte van de curator begon er vorig jaar een strafrechtelijk onderzoek. Het OM liet dinsdag weten dat er 2,4 miljoen euro uit de inleg is verdwenen en dat beleggers zijn benadeeld. Volgens de curator heeft directeur Frans van der H. het geld voor privédoeleinden gebruikt.

Bestuurslid Cor van Erp van de vereniging met 1400 gedupeerde beleggers reageerde dinsdagavond tevreden op het besluit van het OM. ”We hebben vanaf 2009 geprobeerd deze man voor de rechter te krijgen en bij de curator aangedrongen op aangifte. Dit is geweldig”, vertelde hij.
Volgens hem lopen de verliezen van beleggers op van 9000 euro tot soms wel 2 ton per persoon. En hoewel de curator Frans van der H. persoonlijk aansprakelijk heeft gesteld voor het totale tekort van 80 miljoen euro, verwachten de gedupeerden daar niks meer van. ”Er is helemaal niets meer te halen bij hem.”
De zaak tegen Frans van der H. dient op 25 februari 2014 bij de rechtbank in Den Bosch.

Meer informatie over Groen Invest: www.groeninvest.nl