De recessie is voorbij! Eindelijk..

NieuwsWith 0 comments

Tenminste volgens Klaas Knot, president van de Nederlandse bank, in een persconferentie vandaag. De recessie is voorbij..

,,Ik ben redelijk optimistisch over de Nederlandse economie”, aldus Knot. ,,Ik denk dat we nu uit de recessie zijn. Medio november komen de cijfers over het derde kwartaal naar buiten en het kan bijna niet anders dan dat die positief zullen zijn.” Het is opmerkelijk dat een centrale bankpresident zich zo onomwonden uitlaat over de stand van de economie. De landen om ons heen zijn al uit de recessie gekropen en dankzij de buitenlandse opleving krabbelt nu ook de Nederlandse economie op, zo stelt Knot.

Hij ziet slechts één gevaar voor dit herstel: de politiek. ,,Het belangrijkste risico voor het economisch herstel is de politieke situatie. Het zal toch niet zo zijn dat het politiek onvermogen het herstel weer in de waagschaal stelt?” De werkloosheid loopt weliswaar nog op, maar Nederland profiteert al wel van de aantrekkende wereldhandel. Ook lijkt de woningmarkt zijn dieptepunt te hebben bereikt, zegt de DNB-president.