Binnenkort ook op prijsopvraag: Zonvakantie offerte aanvragen

Nieuws, , With 0 comments

Run op zonvakanties

Ondanks de crisis stappen Nederlanders massaal in het vliegtuig in de herfstvakantie. En dan het liefst voor een tripje naar de zon. De luchtvaartmaatschappijen profiteren flink van het verlangen naar wat zon. Transavia meldt de grootste groei: 30 procent. ‘Vooral stedentrips en zonbestemmingen, zoals Malaga en de Canarische Eilanden, zijn populair’, zegt woordvoerder Maureen Sluiter.

Ook easyJet ziet het aantal boekingen stijgen. Voor Rome is het aantal passagiers 30 procent hoger dan vorig jaar in de herfstvakantie. Voor Berlijn is een plus van 22 procent te zien en voor Milaan 17 procent. Schiphol herkent de trend: dit jaar stijgt het aantal passagiers dat in de herfstvakantie vertrekt en aankomt op Schiphol met 2 procent.

Pakketvakanties

Pakketvakanties, waarbij vakantiegangers de reis en accommodatie als één geheel kopen, zijn erg populair, zegt Simone van den Berk van reisorganisatie TUI, bekend van Arke, Holland International en Kras. ‘Met name zonbestemmingen zijn in trek.’ Dat bevestigt ook Hanita van der Meer van Thomas Cook (Neckermann, VrijUit). ‘We zien wel dat mensen op zoek zijn naar goede deals, maar de gemiddelde reissom is nog even hoog.’

De groei is opvallend, gezien de malaise in de reisbranche. Het aantal boekingen tussen 1 april en 1 november 2013 loopt met 6,5 procent terug, is de schatting van branchevereniging ANVR. Vorig jaar was de dip 5,5 procent. In 2012 vierden 1,3 miljoen Nederlanders hun herfstvakantie buitenshuis; 700.000 deden dat in Nederland en 600.000 in het buitenland, blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).