Bespaartips februari 2014

Nieuws, , With 0 comments

februari is alweer bijna in zicht. Dit betekent nieuwe bespaartips voor deze maand. We hebben weer verschillende zaken voor u op een rij gezet waarop u kunt besparen. Wij letten op de kleintjes.

1. Snel betalen
Voorkom oplopende rekeningen omdat u bent vergeten te betalen. Betaal een rekening direct en voorkom bijkomende kosten. Bent u niet tevreden over een geleverde dienst of product ga dan in gesprek met de leverancier voordat u de rekening betaalt.

2. Verwerp gezamenlijk
Wenst u een erfenis niet te ontvangen omdat de relatie verstoort is of omdat u meer schulden dan bezittingen verwacht? Verwerp dan gezamenlijk op een formulier bij de griffie van het arrondissement waar de erflater is overleden en betaal een keer griffierechten. Beneficiair aanvaarden kan ook met z’n allen tegelijk.

3. Was op lage temperatuur
Velen wassen niet zo vuile kleding op 40º en vuile was op 60º Celsius. Dat is met de huidige wasmiddelen niet meer nodig, wassen op 30º wast net zo schoon en bespaart u de helft van uw energiekosten. Was wel zo nu en dan met een lege trommel op 95º om de bacteriën te doden, doe er direct een hand soda bij tegen de kalkaanslag.

4. Vervang uw levensverzekering
De laatste jaren is de premie van veel levensverzekeringen sterk gedaald. Hebt u een lopende levensverzekering dan is het maken van een vergelijkende offerte de moeite waard. Probeer het bijvoorbeeld op de site van Independer eens. Is uw levensverzekering gekoppeld aan uw hypotheek, dan is toestemming van uw hypotheekverstrekker nodig. Let op: is uw gezondheid minder goed, dan kan een nieuwe levensverzekering juist duurder uitvallen.

5. Voorkom een naheffing
Hebt u meerdere bronnen van inkomen en is uw totale bruto inkomen hoger dan € 19.645, dan betaalt u misschien te weinig loonheffing en ontvangt u een naheffing inkomstenbelasting met belastingrente. Dat kunt u voorkomen door een voorheffing bij de belastingdienst aan te vragen of door de heffingskortingen niet toe te laten passen. http://www.belastingdienst.nl/

6. Onderhandel
We zijn het niet zo gewend in Nederland: onderhandelen over de prijs. Toch is een lagere prijs vaak mogelijk door gewoon te vragen of er nog een korting mogelijk is. Of wanneer het bijna uitverkoop is vragen of de uitverkoop voor vaste klanten al is begonnen. Toon dat u daadwerkelijk wilt kopen en uw nieuwe jas of wasmachine gaat toch een stuk voordeliger met u mee.

7. Goedkoop is duurkoop
Een nieuwe pc of laptop via internet, de prijsvechter in het winkelcentrum, het zijn aantrekkelijke aankopen. Maar misschien is goedkoop wel duurkoop, want wat als er iets defect is of wat als de installatie toch minder eenvoudig is dan gedacht? Dan is kopen via een kleine ondernemer die de nieuwe televisie thuis bezorgd en alle zenders installeert wel zo handig. Iets duurder, maar of het duurder is dan de goedkope televisie is nog maar de vraag, service is soms onbetaalbaar.

8. Niet kopen, maar lenen.
Onder invloed van de crisis zijn vele nieuwe initiatieven geboren. Misschien wel de leukste is het samen delen. Koop geen boormachine, maar leen hem van de buren die bij jou de behangtafel komen halen. Of eet een bordje mee met de buurvrouw die toch altijd teveel kookt. Kijk eens op www.hurenvanburen.nl of www.thuisafgehaald.nl je bent goedkoper uit en leert tegelijkertijd de buren kennen.