Nu bij HEMA: Zorgverzekering

Besparen, , With 0 comments

Aan de introductie van de zorgverzekering van HEMA ging gedegen marktonderzoek vooraf, zegt Op het Veld. “Het is bovendien een internationale ontwikkeling. Winkelketen Tesco bijvoorbeeld biedt in Engeland al langer zorgverzekeringen aan.” De zorgverzekering komt kort na de introductie van de HEMA-notarisservice. Consumenten kunnen sinds vorige week bij de winkelketen terecht voor een testament of samenlevingscontract. Ook dat loopt goed, zegt Op het Veld. “Er zijn al enkele honderden aktes opgemaakt.”

HEMA biedt overigens al jaren verzekeringen aan, onder meer voor de auto, inboedel en reizen. Daarin is de winkelketen niet uniek. Onder meer Kruidvat doet dat ook: “Vooral onze dierenverzekering is populair.”

Honderden aanmeldingen binnen een paar uur

Binnen een paar uur nadat de winkelketen donderdagochtend de HEMA-zorgverzekering wereldkundig had gemaakt, waren er enkele honderden aanvragen binnen. HEMA gaat de markt op met een zorgverzekering van 89 euro per maand voor een basispakket met een wettelijk eigen risico van 360 euro. Dat is relatief laag, op basis van de nu bekende premies van zorgverzekeraars, zoals blijkt uit dit overzicht van vergelijkingssite Independer.

Zorgverzekering bij HEMA voor een HEMA prijs

Wie een hoger eigen risico neemt bij de HEMA van 500 euro boven op het wettelijk eigen risico, betaalt een premie van 69 euro per maand. HEMA gaat ook aanvullende pakketten (premie zes, twaalf of achttien euro) en tandartsverzekeringen (premie elf, 22 of 33 euro) aanbieden.

Om klanten te binden, koppelt HEMA een kortingsprogramma aan de zorgverzekering. Wie overstapt naar de zorgverzekering van HEMA krijgt een jaar lang 10 procent korting op bijna alle HEMA-producten.

Dat betekent dat de winstmarge daalt, maar HEMA denkt dit te compenseren met de extra omzet die de prijsstunt naar verwachting oplevert.

De winkelketen werkt samen met verzekeraar Menzis, maar Op het Veld benadrukt dat aan het product het “echte HEMA-label” hangt. “Wij hebben er een aantal elementen aan toegevoegd die echt des HEMA’s zijn, zoals de kinderzorglijn. Als je die belt omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kindvriendelijke tandarts, bel je echt met de HEMA.”