Daklekkage? Met spoed een dakdekker nodig?

Besparen, With 0 comments

Lekkage komt erg vaak voor en het kan erg moeilijk zijn om de oorzaak te achterhalen. Verschillende weersomstandigheden kunnen verschillende soorten lekkage veroorzaken. Daarnaast kan lekkage op een hele andere plek zitten dan dat u denkt. Het is belangrijk om daklekkage snel aan te pakken, want het dakbeschot kan schade oplopen.

Daklood en roestplekken

Op plaatsen waar het dak in contact komt met een verticale muur wordt daklood geplaatst. Het is een metalen constructie die voorkomst dat water via openingen de dakconstructie inloopt. Controleer daklood regelmatig op roestplekken of gaten. Let vooral op plekken waar het daklood in de muur is gemetseld. Een scheur hierboven kan ervoor zorgen dat veel water achter het daklood langs stroomt. Daklood wordt ook vaak gemonteerd tegen een dakkapel of schoorsteen. Bij een schoorsteen ontstaat snel lekkage. Naast het controleren van het daklood rondom de schoorsteen moet u de stenen en het voegwerk ook goed controleren.

zorg dat uw dakgoot schoon blijft

Uw dakgoot kan verstopt raken door vuil en bladeren die zich ophopen. Lekkage is bijna niet te voorkomen, maar u kunt er wel voor zorgen dat uw dakgoot schoon blijft. Vuil en bladeren kunnen verstoppingen veroorzaken, als het dan gaat regenen dan overstroomt uw dakgoot. Ook kunt u regelmatig uw dak controleren om te voorkomen dat er lekkage ontstaat.

Lekkage verhelpen

Een daklekkage is bijzonder vervelend en het is dan ook verstandig om dit zo snel mogelijk aan te pakken. Wanneer u er te lang mee wacht kan de lekkage groter worden. De schade die uw huis kan oplopen als de reparatie van een daklekkage op zich laat wachten is vaak niet meer te verhelpen. Wees er daarom direct bij en neem contact op met uw vakkundige dakdekker.

Toch met spoed een dakdekker nodig

Prijopvraag.com heeft diverse bedrijven klaar staan om uw vraag te beantwoorden, of dit nu een dakdekker is of een dak hersteller. Prijsopvraag.com help u graag. Door een offerte aan te vragen op de website ontvangt u meerdere offertes en deze kunt u vergelijken. Zo bespaart u nog in kosten ook.